Wijndomein Stokhem

Wijndomein Stokhem, een bijzonder wijndomein gelegen op de zuidhelling van één van de steilste heuvels van Zuid-Limburg. De wijngaard van 1,5 hectare groot is aangeplant met uitsluitend Pinot Noir stokken en de ondergrond van mergel met een bovenlaag van löss is uitermate geschikt voor deze druivensoort. Sinds 2004 en 2007 zijn de stokken aangeplant en de wijnen die hier geproduceerd worden zijn prachtig en stabiel.

Wat Wijndomein Stokhem bijzonder maakt, is dat wijnmaker Jeroen op twee locaties werkt. De wijngaard is namelijk niet bij zijn wijnmakerij gevestigd. De wijngaard ligt aan een rustige weg, halverwege een heuvel vlak bij het buurtschap Stokhem en biedt een prachtig uitzicht op Stokhem en het ernaast gelegen dorp Wijlre. Zijn wijnmakerij bevindt zich in kasteel Wijnandsrade.

Jeroen is in 2012 begonnen met een proefwijngaard in Nederweert, op een perceel dat reeds in de familie was. Een proefwijngaard van 200 stokken, met 10 verschillende druivensoorten, om uit te testen welke druivensoorten het beste pasten bij de bodem van het perceel. Na uitbreiding kreeg hij de kans om een bestaande wijngaard over te nemen in het fantastisch mooie Zuid-Limburg, met Pinot Noir stokken in de leeftijd van zijn beide dochters.

Op het wijndomein wordt met zorg en aandacht voor de bodem, planten en omgeving gewerkt aan een optimale balans om heerlijke wijndruiven te kunnen laten groeien en oogsten. Het buitenleven wordt hier zeker gewaardeerd en het typerende landschap is een inspiratiebron voor de wijnen die geproduceerd worden. De heuvels met sommige stukken met 20% helling moeten op en aan worden genomen om deze heerlijke wijnen te creëren.

Kom genieten van het prachtige wijndomein Stokhem en proef de kwaliteitswijnen die hier geproduceerd worden.

© 2022 - 2024 NederlandseWijnToer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel