Wijngaard Bilderhof

Op het eiland van Dordrecht in het buitengebied tussen het voormalig dorp Dubbeldam en de rand van de Biesbosch in, ligt deze unieke wijngaard genaamd Bilderhof. Mooi op het zuiden gelegen, onderaan een dijk, zijn de druiven beschut tegen de koudere noorden -en oostenwind en vangen op deze wijze de gehele dag zon.

Over Wijngaard Bilderhof

De naam van deze wijngaard is te herleiden aan de nabij gelegen de Bilder, van oudsher een afwateringssloot om de oude polders droog te houden. Deze watert af in het Wantij. Ernaast gelegen is de Bildersteeg, vandaar dat gekozen is voor de naam van het wijngoed, namelijk Bilderhof. De grote rivieren om het eiland heen hebben een getemperde werking op het klimaat. De Nieuwe Merwede, Boven Merwede, Wantij en Hollands Diep in de nabijheid zorgen ervoor dat door de temperatuur van het rivierwater vooral in het voorjaar de vorst gematigd is in vergelijking met streken die verder in het binnenland gelegen zijn.
Door deze rivieren en door de werking van het water door de jaren heen bestaat de bodem uit klei. Door middel van druiven geënt op de juiste onderstam te kiezen kunnen ook hier wijnranken groeien. Recentelijk is de wijngaard serieus uitgebreid met enkele hectare, wij zijn trots dat wij deze wijnen van Zuid-Hollandse bodem aan eenieder mogen aanbieden.

© 2022 - 2024 NederlandseWijnToer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel