Zaerums Genieten

Diep verscholen in het Limburgse gedeelte van De Peel ligt het authentieke dorpje Sevenum, in de volksmond 'Zaerum'. Daar rondom de geboortegrond van wijnmakers Hans & Marielle Verdellen, ligt een heerlijk landelijk rustig gelegen wijngaard rond hun huis. In 2010 zijn zij gestart met de eerste aanplant en nu beslaat de wijngaard een kleine 3 ha met 1200 stokken verdeeld over twee percelen. De druiven die momenteel verbouwd worden zijn de nieuwe Nederlandse rassen waaronder de befaamde Rondo, Monarch en de witte varianten de Solaris en de Souvignier Gris.

Mede vanuit de visie en de werkwijze wordt er gekozen om stelselmatig de druivenranken gedurende het groei seizoen uit te dunnen met als gevolg dat de productie 'blijft steken' op ongeveer 2500 flessen.
Bijzonder is tevens het toch wel unieke etiket waar de klassieke Ezel op staat afgebeeld, de bijnaam van de inwoners gedurende de carnaval is 'de ezels'. De kroon boven deze viervoeters laat zien dat het echtpaar Verdellen geheel (terecht) trots is op de wijn.

© 2022 - 2024 NederlandseWijnToer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel