Biologische Wijnhoeve de Colonjes

Groesbeek ligt in het zuiden van Gelderland, op de grens van Limburg en Duitsland. Glooiende heuvels en een rijke lössbodem maken het gebied bijzonder geschikt voor de wijnbouw. In en rond het dorp zijn maar liefst 12 andere wijngaarden gevestigd, mede hierdoor wordt Groesbeek ook wel liefkozend het Wijndorp van Nederland genoemd.

Over Biologische Wijnhoeve De Colonjes

In 2001 werd Biologische Wijnhoeve De Colonjes opgericht door de in 2018 overleden Freek Verhoeven. Wat begon als een kleine wijngaard is inmiddels uitgegroeid tot de grootste biologische wijngaard van Nederland, met in totaal 13 ha wijngaard, verdeeld over drie wijngaarden: De Colonjes (1,5 ha), Knapheide (5 ha) en Op 't Hof (8 ha).

Tien verschillende druivenrassen zijn aangeplant en de druiven worden in de eigen wijnkelder gebruikt voor de productie van witte, rode, rosé en mousserende wijnen. De rijke bodem proeft u terug in de volle en mineraalrijke smaak, waardoor de wijnen van De Colonjes regelmatig internationaal en nationaal in de prijzen vallen.

Naast de biologische wijngaard en wijnmakerij heeft het bedrijf een unieke locatie waar bezoekers kunnen genieten van een adembenemend uitzicht op het terras, en een binnenlocatie voor diverse evenementen.

Biologische Wijnhoeve De Colonjes is sterk verbonden met de samenleving. Samen met vrijwilligers, Pluryn (dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking) en Stichting Op de Toekomst (begeleiding & activering van mensen die tijdelijk uit het arbeidsproces zijn of gestopt zijn met hun studie), wordt er dagelijks met ziel en zaligheid gewerkt aan het produceren van de wijnen. Het is duidelijk dat passie voor wijnbouw en een sterke verbinding met de samenleving de kern vormen van Biologische Wijnhoeve De Colonjes.

Waar ligt Biologische wijnhoeve De Colonjes

Groesbeek, Gelderland.

Verkooppunten Biologische wijnhoeve De Colonjes

De wijnen van Biologische wijnhoeve De Colonjes zijn te koop bij Nederlandse Streekwijnen.

Arrangementen op Biologische wijnhoeve De Colonjes

RondleidingenProeverijen.

Bekijk hieronder alle arrangementen bij Biologische wijnhoeve De Colonjes

© 2022 - 2024 NederlandseWijnToer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel