Wijndomein Domaine Salamander

Diep in het glooiende landschap van Zuid Limburg, midden in het pittoreske dorpje Eyserheide is dit unieke wijndomein gevestigd van wijnmaker John Cox. Eyserheide ligt in de gemeente Gulpen-Wittem, op een hoogte van ongeveer 190 meter boven NAP.
Geboren en getogen besluit hij na de eeuw wisseling om zijn activiteiten op gebied van veeteelt af te bouwen en zich geheel op de wijnbouw met de klassieke druivenrassen te specialiseren.

Over Wijndomein Domaine Salamander

Dat resulteerde in de aanleg begin 2007 van een aanzienlijke percentage Pinot Noir druiven (bijna de helft van het aanwezige perceel) en van de witte druiven werd de keus gemaakt om met de Chardonnay, Pinot Gris, Auxerrois en de Riesling te gaan starten.
De uitbreiding zowel in oppervlakte als in druivenrassen kwam in 2013 toen de voor in Nederland niet veel voorkomende Frühburgunder en Siegerrebe werden aangeplant.
Anno 2021 maakt John van elke druivenras cepage wijnen die op geheel natuurlijke, rustige wijze worden geproduceerd mede daardoor kan het zijn dat zijn jaargangen niet een logische volgorde laten zien... maar zoals John terecht zegt 'het gaat niet om de jaartallen maar om de inhoud!'.

© 2022 - 2024 NederlandseWijnToer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel