Open proeverij

RONDLEIDING | DOMAINE SALAMANDER

Artikel 1 van 3
€ 19,95 (inclusief btw)

Rondleiding op Domaine Salamander

Wat een ongelofelijk authentiek wijnhuis, echt zeer bijzonder!
Bovenstaande is zomaar een van de positieve eracties die wij de afgelopen periode ontvingen van een groep Nederlandse wijnliefhebbers. Inderdaad dit wijnhuis van de eigenaar John Cox is meer dan bijzonder, zowel de ligging, de omgeving, de oorsprong van het totale perceel, het proeflokaal en het mooie karakter van de wijnmaker. Tel hierbij op dat zijn wijnen gewoon echt uniek zijn en alle lovende woorden zijn dan logisch.

In overleg met John mogen wij dit arrangement aanbieden, gewoon een klassiek arrangement met uiteraard wat brood maar vooral wijn opgebouwd uit de klassieke rassen.

Al nieuwsgierig naar de wijnen van Domaine de Salamander?

Overige arrangementen

Bekijk alle arrangementen op Wijndomein Domaine Salamander.

Over Wijndomein Domaine Salamander

Diep in het glooiende landschap van Zuid Limburg, midden in het pittoreske dorpje Eyserheide is dit unieke wijndomein gevestigd van wijnmaker John Cox. Eyserheide ligt in de gemeente Gulpen-Wittem, op een hoogte van ongeveer 190 meter boven NAP.
Geboren en getogen besluit hij na de eeuw wisseling om zijn activiteiten op gebied van veeteelt af te bouwen en zich geheel op de wijnbouw met de klassieke druivenrassen te specialiseren. Dat resulteerde in de de aanleg begin 2007 van een aanzienlijke percentage Pinot Noir druiven (bijna de helft van het aanwezige perceel) en van de witte druiven werd de keus gemaakt om met de Chardonnay, Pinot Gris, Auxerrois en de Riesling te starten.
De uitbreiding zowel in oppervlakte als in druivenrassen kwam in 2013 toen de voor in Nederland niet veel voorkomende Frühburgunder en Siegerrebe werden aangeplant.
Vandaag de dag maakt John van elke druivenras cepage wijnen die op geheel natuurlijke, rustige wijze worden geproduceerd mede daardoor kan het zijn dat zijn jaargangen niet een logische volgorde laten zien, maar zoals John terecht zegt 'het gaat niet om de jaartallen maar om de inhoud!'.

© 2022 - 2024 NederlandseWijnToer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel